• Home
  • News
  • Kleur jouw winter gezond, voor jezelf én voor anderen!

Kleur jouw winter gezond, voor jezelf én voor anderen!

23 September 2024

21 september, intrede van de herfst! Dit betekent dat griep, corona en andere virussen weer de kop op steken. Bij Curando willen we er alles aan doen om zowel onze medewerkers als de mensen die we verzorgen, gezond en veilig door deze herfst- en winterperiode te loodsen. Daarom lanceren we de campagne: “Kleur jouw winter gezond, voor jezelf én voor anderen.”

 

Waarom deze campagne?

De griep en andere luchtweginfecties, zoals COVID-19, kunnen in de wintermaanden niet alleen kwetsbare groepen ernstig treffen, ze kunnen er ook onze medewerkers ziek maken. Vooral ouderen en mensen met onderliggende gezondheidsproblemen lopen extra risico op complicaties. Door onszelf te laten vaccineren, beschermen we niet alleen onze eigen gezondheid, maar ook die van de mensen om ons heen.

Met de campagne "Kleur jouw winter gezond" wil Curando benadrukken dat vaccinatie meer is dan alleen een persoonlijke keuze: het is een daad van zorg voor elkaar. Door je te laten vaccineren, verklein je de kans om zelf ziek te worden én voorkom je dat je het virus verspreidt naar anderen. Dit geldt niet alleen voor griep, maar ook voor andere besmettelijke ziektes zoals COVID-19.
Een kleurrijke winter staat symbool voor een seizoen vol gezondheid. Door te kiezen voor het griep- en coronavaccin en andere preventieve maatregelen te nemen, maakt de typerende grijze winter plaats voor een kleurrijke.

 

Samen maken we het verschil. 

Bij vzw Curando geloven we dat een gezonde winter een kleurrijke winter is. Met deze campagne willen we niet alleen de griepepidemie en COVID-besmettingen tegengaan, maar ook het belang van solidariteit en zorg voor elkaar in de verf zetten. Samen maken we het verschil! 

Kleur jouw winter, voor jezelf én voor anderen. Laat je vaccineren en help ons om deze herfst- en winterperiode veilig, gezond en kleurrijk door te komen.
Voor meer informatie over onze campagne, neem contact op met de zonale infectiepreventieverantwoordelijken.

We hopen ook jou geïnspireerd te hebben om je vaccin te nemen.
Aan onze medewerkers en vrijwilligers: bedankt voor jouw inzet en zorg voor jezelf en anderen!

 

Lees- en luistertips:

Alles over vaccineren vind je op de website van het Departement Zorg:

https://www.allesovervaccineren.be/wanneer-wie-vaccineren/herfstvaccinatie-najaar-2024-corona-covid-19-en-griep-burgers